Düşünceler Hakkında Bilmek yangın kapısı

Wiki Article

Yangın bapsı, bir binada yangın çabucak kullanılan bir güvenlik önlemidir. Umumiyetle yangın merdivenlerinde, ivedili çıkış noktalarında yahut yangınla savaşım ekipmanlarının bulunduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden mamultır ve yangın sırasında alevlerin ve esrarın yayılmasını engellemeye yardımcı olabilir.

BİST behre verileri 15 zaman gecikmelidir. BİST isim ve logosu "Vikaye Bellik Belgesi" altında korunmakta olup destursuz kullanılamaz, iktibas edilemez, bileğnöbettirilemez.

Kolaylıkla açılıp kapanma özelliği olan kapılar yangın merdivenleri ve levhalarla baş başa binanın acilen abur cuburşeşlmasına olanak tanır, bina emniyetliğini katkısızlar. Müstacel çıkış kapıları binaların bünyesına ve vâsiliğine gereğince farklı şekillerde tasarlanabilir. Bapların bir binada tasarlanma aşamasında şu etmenler rol oynar:

Hayati önem nâkil bu mevzuda kapı arayan almaçlar adi kapı sattığını argüman fail kişilerle alınlaşabilmektedir. Ucuz yangın çıkış bapsı olası bir yangın yerinde alevleri engellemede iktidarsız olacağı kadar ortamda oluşacak zehirli tülın yayılmasına da güçlük olamayacaktır.

Merdivenin, zaman şartları ve olası durumlara karşı dayanıklı olması gerekmektedir; çelik ve paslanmaz gereç ile yapım edilmelidir.

Yangın kabilinden müstacel durumlarda dâhilen belli belirsiz bir dokunuşla açılabilen Yangın Bapsı Kilidi uygun durumlarda kapının açılmasını önleyici nitelikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma güçlük sıfır bu kilitler yalnızca yangının aksi etkilerini deruneriye hapseder.

Sessiz Kanatlı Yangın Bapları; Yegâne kanatlı dizaynıyla, az mekanlarda da tasarrufı kolaylaştırırken, yangın takkadak Yangın Çıkış Kapısı emniyetli bir çıkış sağlamlar.

Yangın kapıları, yangın eminği midein nazik öneme sahip olan konstrüktif unsurlardır. Ivedili durumlarda emin bir kaçış tedarik etmek amacıyla tasarlanmış olan bu kapılar, yangının yayılmasını engelleyerek insanoğluın emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesine yardımcı olabilir. Yangın bapları umumiyetle yangın dayanımı erdemli malzemelerden yapılmıştır ve yangın alarm sistemleriyle entegre edilebilirler.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve tasarruf amacına bakılırsa belli başlı yapı teftiş şartlarını katkısızlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoğu kez TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (ivedi çıkış kapılarının) mukannen durumlara nazaran TSE şartlarını katkısızlaması gerekmektedir.

Evgin çıkış kapıları gestaltsı itibarıyla bazı özelliklerle donatılır. Bapların esaslıca özellikleri hordaki gibidir:

Yangın direnci: Yangın kapısının yangına karşı direnci, yangın eminği açısından en önemli faktördür. Yangın kapkaloriın sınırlı bir yangın direnci süresi esenlayacak şekilde tasarlandığından emin olunmalıdır.

Dolgular ile kapı abesluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler vasıtalığı ile tutturulan kapı kanatları, müstacel durumlarda kolayca açılacak şekilde yangın bapsı güven kilidi ile emin hale getirilmektedir.

Projelerin yangın ve acil durumlarda korunması ile müteallik hazırlanan yönetmelikte Yangın Kapısı Özellikleri bütün bilgileriyla lokalizetir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Veriler bapların belirli derecelere derece dayanabildiğini gösterse bile bunların bütünü manevra içinde kaydedildiği ciğerin essah hayatta aynı mealları vermeyebilir.

Report this wiki page